Treceți la conținutul principal

Sprijnul comunitatii.

Sprijinul comunității
În localitățile din România, comunitatea locala este un termen abstract. Aleșii se adresează și dau importanță comunității locale doar când sunt în campanie sau când sunt în opoziție și doresc să pună presiune pe cei aflați la putere. Comunitatea locală este grupul social în numele căruia primarul conduce urbea și așazisul beneficiar al masurilor luate de către primărie. Dar de câte ori putem spune că comunitatea a fost întrebată ce părere are în legătură cu o viitoare decizie? Totul este la nivel declarativ, cetățenii orașului fiind rapid uitați de către aleși odată ajunși în posturile dorite.
Este timpul ca acest lucru să se schimbe. În același timp membri comunității trebuie să înțeleagă că implicarea în viața orașului nu este o opțiune ci o datorie. Dacă comunitatea nu se implică în alegeri sau în felul în care se conduce orașul, altcineva va lua decizii în locul lor. Chiar daca nu iese tot timpul așa cum își doresc unii membrii ai comunității, aceștia nu trebuie să uite că comunitatea nu este un monolit ci un grup format din indivizi cu feluri de viață diferite, dorințe și aspirații diferite, abilități și orientări politice diferite. Aceștia, totuși trebuie să se implice și să fie în cunoștință de cauză atunci când se ia o decizie în numele lor și care îi va afecta mai mult sau mai puțin direct. Iar vocea lor trebuie să se facă auzită, atât în campania electorală cât și după alegeri. Este impotant ca aleșii sau viitorii aleși să cunoască parerea cetățenilor și, de multe ori, să primească idei de soluții la problemele orașului de la aceștia. De asemenea, in timpul acestui dialog, aleșii trebuie să explice de ce anumite decizii nu se pot lua, și de ce anumite soluții nepopulare trebuiesc luate.
Cetățenii trebuie să se implice în formarea platformelor candidaților dar și în felul în care se conduce orașul, chiar dacă cel care iese câștigător nu este cel sprijinit de ei. Orașul are nevoie de cetățenii lui dincolo de apartenența lor politică sau de poziția lor socială. Orașul are nevoie de muncitorii săi, de oamenii de afaceri prezenți sau viitori, de cei care oferă servicii din sănătate și învățământ, de cei din administrația locală, de cei care acum trec printr-o perioadă grea, de tineriii și bătrâni săi, de cei care au grijă ca legile să fie respectate. Toți suntem roșioreni și Roșiorul de Vede așteaptă mai mult de la noi.
Candidat la postul de Primar al orașului Roșiorii de Vede
Adrian Mugurel Miulescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Misiune Viziune Obiective

"Medicina este știința și conștiința încălzite de iubire față de oameni." Iuliu Hațieganu Povestea  PROFESSIONAL KLINIC  a început din dorința de a oferi o alternativă profesionistă a sistemului medical din România și pentru ca pacienții noștri să fie mereu încrezători în serviciile oferite la cele mai înalte standarde și în dedicarea personalului medical. Personalul nostru medical este unul profesionist, pregătit să intervină în orice situație cu care pacienții noștri se confruntă. Siguranța pacienților este grija noastră cea mai importantă, de aceea, selecția medicilor noștri se face pe baza a trei criterii care ne vor ghida mereu: calitatea umană, profesionalismul și perseverența. VIZIUNE Crearea unui centru multidisciplinar cu servicii medicale integrate de prevenție și diagnostic care să răspundă în permanență nevoilor tuturor pacienților noștri. Promovarea și pregatirea continuă a resurselor umane interne. MISIUNE Împreună cu rețeaua noastră internă de s

Vouchere de vacanta pentru mediul privat .

Asa cum bine se stie , mediul privat este principalul motor al economiei si principala vaca de muls in situatii de criza economica. In acest sens propunerea mea catre guvernanti (actuali sau viitori) este ca angajatii din mediul privat sa fie scutiti de plata a doua impozite pe salariu sau esalonat cate 125 RON lunar pe o perioada de 1 an de zile iar aceste sume sa se transforme in vouchere de vacanta. Mentionez ca m-am referit la scutirea de la plata impozitului de catre angajat deoarece mintile luminate ale zilelor noastre au mutat intreaga povara fiscala in carca angajatului. As fi preferat ca aceasta masura sa nu fi fost luata si deducerea sa fie facuta in numele angajatorului. Sub oricare dintre formele mai sus mentionate este important ca un astfel de proiect de lege sa prinda forma si astfel sa putem recompensa competenta, munca asidua si seriozitatea din marea majoritate a mediului privat.