Rolul pe care asistentul îl deține în organizația din care face parte are influență asupra apariției stresului, unde putem analiza în mod simultan atât rolul la serviciu, cât și rolul în comunicare și conflict. De obicei rolurile duble apar atunci când asistentul nu are o idee sau informație clară despre ce se așteaptă de la el, ce trebuie să facă cu exactitate și care îi sunt responsabilitățile la locul de muncă. În asemenea situații, asistentii sunt de obicei nemulțumiți de munca lor și au constant sentimente de nesiguranță și disconfort. Rolul conflictual la locul de muncă apare în situațiile în care asistentul trebuie să desfășoare mai multe sarcini inconsistente, care i-au fost impuse, și prin urmare le efectuează fără chef, deoarece nu ar fi trebuit să le efectueze din start și nici nu vrea să le desfășoare, iar prin urmare se simte incompetent.
Strategy and Management of Health Services
Felicitari pentru cat de logic ati gandit !Multumim pentru ca v-ati gandit la noi asistentii medicali!Asteptam legislatie !
RăspundețiȘtergere...vă rog!!! Nu aşteptați legislație! Veniți cu propuneri, urmariți transparența decizională , scrieți puncte de vedere! Inca exista speranta ca se mai poate face ceva!
ȘtergereAm tot respectul fata de asistentii medicali. Stiu cat sunt de importanti in COMPLETAREA actului medical, dar prin multe afirmatii pe care le faceti, gen " medicul nu reprezinta decat o mica parte a actului de ingrijire" nu faceti decat sa subestimati rolul medicului si sa supraevaluati rolul asistentului. Pana sa fac medicina, am facut Pitar Mos. Din 30 colegi doar 3 am mai dat la facultate. De ce? Pentru ca restului i-a fost frica sa-si asume decizia. Preferau sa execute ce li se spunea. Diferenta intre un medic si un asistent, oriunde in lume, este faptul ca medicul are instruirea de a lua decizia iar asistentul de a face ce spune medicul. Raspunderea este ierarhizata astfel si ordinea nu poate fi schimbata. Daca schimbam aceasta ordine in medicina este f grav. Ea trebuie extinsa in orice alt domeniu: muncitorul sa decida in locul inginerului sau proiectantului, stewartul in locul pilotului, militarul in locul generalului. Si astfel nu mai este nevoie de facultati, rezidentiate sau supraspecializari. A existat o vreme cand un cizmar a condus o tara. Sper sa nu ne mai intoarcem niciodata acolo.
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu dumneavoastră. Dar să nu uităm că medicii fără asistenți nu reușesc să ducă la bun sfârșit un act medical, indiferent de specialitate.
ȘtergereStimate domn Dr.Cătălin, țin sa va aduc la cunoștința ca de nenumărate ori am fost nevoită sa-mi asum responsabilitatea,sa iau decizia și sa acționez in locul medicului de garda, acesta fiind foarte slab pregăt, și credeți-ma ca nu sunt singura asistenta care am acționat in acest fel, deci despre ce vorbim???... Este foarte grav domnule doctor acest lucru, de câțiva ani din păcate ies niște generații de medici, care nu au nici o treaba cu medicina, mergându-se pe nepotisme de la admiterea d.lor in facultate și pana la angajarea acestora!!! Va felicit și ma bucura in același timp faptul ca, dvs. nu va aflați printr-e acest gen de colegi!
RăspundețiȘtergere